top of page

Tutustu kuusen taikuuteen!

Päivitetty: 1. kesäk.


Tiesitkö kuinka mahtavan monipuolisia kuusi (Picea abies) on? Tässä on pari hyvää syytä, miksi rakastamme kuusta:


Kuusenkerkät – todellinen superfood: Runsaasti C-, A- ja K-vitamiinia sekä antioksidantteja sisältävän kuusenkerkän tiedetään parantavan terveyttä ja yleistä hyvinvointia. Nuoret kuusen versot tuovat ruokaan ja juomaan ihastuttavan hieman sitruksisen ja yrttisen maun. Kokeile kuusenkerkkää esimerkiksi salaateissa, kalaruoissa, keitoissa, jälkiruoissa tai mausta sillä juomat ja leivät. Juuri nyt on lyhyt 2-3 viikkoa kestävä kausi näiden aarteiden keräämiseen Suomessa, joten on täydellinen aika hemmotella itseään tällä luonnon aarteella.


Hirsisaunat tuovat hyvinvointia: Suomalaiset ovat vuosisatojen ajan vaalineet kuusi- ja mäntyhirsien käyttöä saunan rakentamisessa. Kuusipuun luonnollinen vahvuus ja kauneus luo erinomaisen paikan rentoutumiselle ja virkistymiselle. Luontaisten antibakteeristen ominaisuuksiensa ansiosta kuusi takaa turvallisen ja terveellisen saunakokemuksen, joka stimuloi kaikkia aisteja. Lisäksi hirsisaunoissa ja muissa rakennuksissa käytettynä, kun rakennetaan laadukkaasti ja kestävästi, kuusi toimii hiilinieluna.


Joulun iloa joulukuusilla: Ja kyllä, mikäpä olisi joulu ilman joulukuusta. Kuusipuu symboloi joulua ja tuo koteihin juhlavan tunnelman ja metsän nostalgisen tuoksun.


Ravitsemuksellisista eduista ​​rauhoittaviin ominaisuuksiin ja ajattomaan viehätykseen, kuusi rikastuttaa elämäämme lukemattomilla tavoilla. Kuusi ilmentää iloa ja hyvinvointia, olipa se sitten luonnon superruokaa, rauhallisia saunaelämyksiä tai juhlavia perinteitä.


Ikivihreä kuusi on Suomen toiseksi yleisin puulaji männyn jälkeen. Kuusta kasvaa koko maassa pohjoisinta tunturialuetta lukuun ottamatta. Metsät kattavat yli 75 prosenttia Suomen maa-alasta, mikä tekee Suomesta suhteellisesti Euroopan metsäisimmän maan.

Commenti


bottom of page