top of page
HetkiFinland_sauna_JanneOksanen_092022_edited.jpg

TARINAMME

Hetki Finland syntyi Janne Oksasen ideasta levittää ikiaikaista hyvinvointikulttuuria maailmalle, sauna kerrallaan. Ensimmäiset Hetki-saunat näkivät päivänvalon keväällä 2021 rakkaudesta hirsirakentamiseen ja saunomiseen.

Jyväskylästä kotoisin oleva Oksanen asui aiemmin vaimonsa ja neljän lapsensa kanssa 14 vuotta ulkomailla. Työt veivät perhettä maasta toiseen, muun muassa Hollantiin, Venäjälle ja Sloveniaan.

 

"Suomalaisille sauna on hyvin tärkeä rentoutumisen paikka. Tuota kokemusta ikävöin ulkomailla asuessani. Elin omassa elämässäni ruuhkavuosia. Työ ja perhe pitivät kiireisenä. Paineet tuntuivat ajoittain kovina. Vastapainoksi kaipasin pysähtymistä, lepoa, hengähtämistä – saunan lämpöä ja mystistä tunnelmaa", toteaa Oksanen.

 

Perheen muutettua takaisin Suomeen Oksanen teki elämässään ison ratkaisun. Hän päätti toteuttaa pitkäaikaisen unelmansa ja aloittaa yrittäjänä. Oksanen kokosi ympärilleen kokeneiden saunanrakentajien tiimin ja lähti kehittämään ideaa eurooppalaisille yksityisasiakkaille tarjottavasta hirsisaunasta.

 

Hetki Finland perustettiin metsien ja järvien keskelle Rantasalmelle. Paikkaan, jossa maailmanluokan puumateriaali ja käsityöläiset ovat käden ulottuvilla.

IDEASTA VALMIIKSI SAUNAKSI

Yrityksen kantavia ajatuksia oli alusta pitäen kolme.

 

Ensinnäkin, saunan tulee kunnioittaa perinteisiä oppeja, eikä materiaalien tai työn laadusta tingitä. Toiseksi, asiakkaan on voitava valita saunaan mieltymystensä mukaiset varusteet, värit ja materiaalit. Kolmanneksi, asiakasta ei vaivata turhaan. Sauna valmistetaan tilauksesta ja kuljetetaan asiakkaan pihalle täysin valmiina, jolloin asiakkaan ei tarvitse kuin kytkeä saunaan sähköt.

 

"Halusin tehdä saunan hankkimisen asiakkaalle mahdollisimman helpoksi. Sauna on kompaktin kokoinen, joten se mahtuu melko pienellekin pihalle. Ja koska asiakas saa saunansa täysin valmiina, ei hänen tarvitse kantaa huolta rakennusurakasta ja virheiden mahdollisuudesta."

 

Oksasen ja hänen tiiminsä idea pihasaunasta on osoittautunut menestykseksi. Hetki-saunoja toimitetaan kiihtyvällä tahdilla tyytyväisille asiakkaille ympäri Eurooppaa. Hyvinvointi, ekologisuus, laadukkuus ja saunan ulkonäkö puhuttelevat.

"Olen todella nauttinut joka hetkestä. Parasta on saamani ylitsevuotavan myönteinen palaute. Se auttaa minua ja tiimiäni jaksamaan ja osoittaa, että olemme oikealla tiellä."

Map of Finland, the home of saunas, the home of Hetkisauna
Sketch illustrating how you may customize your Hetkisauna according to your liking
Hetkisauna in a garden backyard in Austria
TARINA-TAUSTA.jpg

"Parasta on saamani ylitsevuotavan myönteinen palaute. Se auttaa minua ja tiimiäni jaksamaan ja osoittaa, että olemme oikealla tiellä."

Janne Oksanen

bottom of page