top of page

TAVALLISIMMAT KYSYMYKSET

ennakkovalmistelut

Ennakkovalmistelut

 

Tuleeko sauna pihalleni täysin valmiina?

Kyllä. Hetki-sauna kuljetetaan tontillesi täysin valmiina kuorma-autolla, josta se nostetaan nosturilla haluamallesi paikalle. Sinun täytyy vain varata saunalle sopiva tasainen ja kantava paikka, järjestää saunan kytkeminen sähköverkkoon ja lopuksi latoa kiuaskivet kiukaaseen. Puukiukaan tapauksessa hormi ja savupiippu täytyy uudelleenkoota ammattilaisen toimesta.

 

Tuleeko sauna puukiukaalla myös täysin valmiina?

Sauna, jossa on puukiuas, tulee muuten täysin valmiina pihallesi paitsi, että kuljetuksen ajaksi kiukaan hormi ja piippu on purettu. Kiuas on hormeineen ja piippuineen asennettu paikalleen tehtaalla, mutta hormi ja piippu on purettu kuljetuksen ajaksi, jotta niiden liitokset eivät vaurioidu kuljetuksen aikana ja mahdollisesti aiheuta palovaaraa myöhemmin. Jälleenmyyjämme auttaa sinua löytämään ammattilaisen kokoamaan hormin ja piipun uudelleen paikoilleen. Tämä on huomattavasti helpompi toimenpide kuin uuden asentaminen, sillä kaikki katon läpiviennit ovat jo valmiina.

Kiukaan tarkka sijainti on merkitty lattiaan ja palosuojat ovat valmiiksi asennettuina. Kun hormi ja piippu on asennettu, lisäät vain kivet kiukaaseen ja puut kiukaan pesään. Kiuas on tehtaalla esilämmitetty ja näin ollen voit heti alkaa nauttimaan uudesta puukiukaastasi.

Vaatiiko Hetki-sauna rakennusluvan?

Näin pieni rakennus ei usein vaadi rakennuslupaa, mutta käytäntö riippuu kunnasta/kaupungista, joten asia kannattaa varmistaa paikalliselta viranomaiselta. Myös Hetki-jälleenmyyjältä voi kysyä neuvoa.

 

Mitä ennakkovalmisteluita minun pitää tehdä pihallani?

Sauna tarvitsee alleen tasaisen ja painumattoman alustan. Saunan tulisi olla irti maasta, jotta sen puuosat eivät ole kosketuksessa maasta tulevan kosteuden kanssa. Erillistä perustusta ei tarvita, sillä sauna seisoo omilla jaloillaan. Sähkökiuasta ja valaistusta varten tarvitset sähköasentajan tekemään kytkennät sähköverkkoon. Puukiukaalla varustetussa saunassa tarvitset ammattilaisen kokoamaan uudelleen hormin ja piipun. Jälleenmyyjämme konsultoi sinua mielellään tässäkin.

räätölöitävyys

Räätälöitävyys

 

Voinko valita saunan kiukaan vapaasti itse?

Kyllä. Olemme valinneet vaihtoehdoksi useita erinomaisia suomalaisia sähkö- ja puukiukaita. Jälleenmyyjämme voi myös ehdottaa sinulle muita hyviä vaihtoehtoja.

 

Onko Hetki-saunasta infrapunaversio?

Ei. Hetki-sauna on perinteinen suomalainen sauna, jonka kiukaalle voi heittää vettä. Löylyn vesihöyry on olennainen osa saunakokemusta ja saunan terveysvaikutusta.

 

Miten valitsen saunan värin, laudemallin tai valaistuksen?

Kotisivuillamme olevan suunnittelutyökalun avulla voit tutustua eri vaihtoehtoihin ja lähettää meille tarjouspyynnön. Voit myös kääntyä suoraan jälleenmyyjämme puoleen. Hän neuvoo sinua mielellään, jotta saat juuri tarpeitasi ja mieltymyksiäsi vastaavan saunan.

 

Voinko valita minkä tahansa ulko- ja sisävärin?

Kyllä, periaatteessa. Perusvärit sisältyvät perustoimituksen hintaan. Muut värit maksavat hieman enemmän. Teemme parhaamme, jotta haluamasi saunan väri olisi mahdollisimman lähellä esim. talosi väriä, mutta otathan huomioon, ettemme voi taata täydellistä yhtäläisyyttä mm. siksi, että eri värit näyttävät erilaisilta eri pinnoilla.

 

Voitteko valmistaa minulle saunan mittojeni mukaan?

Saunamme värin, laudemallin ja varusteet voit valita pitkälle itse, mahdollisuuksien määrä on suuri. Mutta rakennuksen, sen ikkunoiden ja ovien mittoja ei voi muuttaa, ne on määritelty.

 

Voiko Hetki-saunan saada tee itse -pakettitoimituksena?

Ei. Hetki-sauna toimitetaan aina täysin valmiina. Näin voimme taata parhaan saunakokemuksen. Lisäksi säästyt tee se itse -pakettitoimituksen vaivoilta ja ongelmilta.

ominaisuudet

Ominaisuudet

 

Kuinka monta henkeä mahtuu saunomaan Hetki-saunaan? 

Saunaan mahtuu istumaan jopa 4–6 henkeä samanaikaisesti. Lauteet ovat 60 cm leveitä, joten niille mahtuu mukavasti myös makuulle.

 

Kuinka kauan Hetki-saunan lämpeneminen kestää?

Hetki-saunan lämmitysaika on noin 45-60 minuuttia, haluamastasi lämpötilasta, kiuasmallista ja ulkolämpötilasta riippuen.

 

Sisältyvätkö kiuaskivet toimitukseen?

Kyllä. Kiuaskivet sisältyvät toimitukseen, mutta niitä ei ole asetettu paikalleen kiukaaseen, jotta kiuas ei kuljetuksen aikana kärsisi kivien painosta.

 

Voiko seinähirrestä tai kattopaneeleista valua pihkaa?

Kyllä, vähäinen pihkan valuminen ja esim. puupintojen vähäiset värimuutokset ajan kuluessa ovat mahdollisia, koska kyseessä on luonnonmateriaali.

 

Onko Hetki-saunan energiatehokkuuteen kiinnitetty huomiota?

Kyllä. Saunassa lämpö nousee alhaalta ylös. Siksi Hetki-saunan katto on sopivan matalalla, mikä nopeuttaa saunan lämpenemistä ja säästää energiaa. Lisäksi saunan katossa on kosteusteknisesti turvallinen 50 mm lämmöneristys, joka estää lämpöhävikin. Paksut hirsiseinät eristävät lämpöä, eivätkä tarvitse erillistä lämmöneristystä. Ikkunat ovat kaksinkertaiset ja pintojen välissä on eristävä ilmatila. Puupaneeli- ja lasipaneeliovet ovat myös eristettyjä.

 

Mitä tarkoittaa hirsiseinän hengittävyys?

Hengittävyytenä ajatellaan usein harhaanjohtavasti seinän kykyä siirtää kosteutta sisältä ulos ja päinvastoin. Tärkeää on kuitenkin rakenteen kyky tasapainottaa ilmankosteutta. Saunan kohoavan kosteuden on päästävä hirren sisälle ja palattava sieltä taas takaisin kostuttamaan ilmaa. Hirsi siis tasaa ilmankosteuden vaihtelua ja estää kosteutta jäämästä rakenteisiin.

 

Onko Hetki-saunassa kunnollinen ilmanvaihto?

Kyllä. Kun hankit Hetki-saunan, voit olla varma saunasi ilmanvaihdon toimivuudesta. Saunan oikein mitoitetut raitisilma-aukot varmistavat happirikkaan ilman ja miellyttävän saunakokemuksen.

 

Miksi saunan lauteet ovat kahdessa tasossa?

Saunassa lämpö nousee ylös, katon rajassa lämpötila on korkeampi, lattiatasossa on viileämpää. Kun lauteet ovat eri tasoissa, voit valita sinua miellyttävän lämpötilan.

 

Painuuko saunan hirsikehikko?

Hetki-saunan runko on valmistettu jämäkästä 88 mm paksusta lamellihirrestä. Puu on luonnonmateriaali ja se voi elää hieman. Hetki-saunan hirsikehikko voi painua hieman, mikä on aivan normaalia. Kehikon painuminen on niin huomaamatonta, ettei se vaikuta saunan käytettävyyteen.

 

Mihin Hetki-saunan laatu perustuu?

Hetki-saunat ovat korkealaatuista suomalaista käsityötä, joka perustuu ikiaikaiseen suomalaiseen saunanrakentamisen taitoon. Saunan materiaali- ja varustevalinnat ovat läpäisseet tiukan seulan ja laadunvalvonnan. Hetki-saunat on suunniteltu ja valmistettu kestämään vuosikymmeniä.

 

Vaatiiko Hetki-sauna huoltoa?

Hetki-sauna vaatii suhteellisen vähän huoltoa. Säännöllinen hoito ja puhdistus pitävät saunan kauniina ja raikkaana, ja auttavat saunaa pysymään kunnossa. Tuuleta sauna käytön jälkeen, jolloin kosteus poistuu. Puhdista pinnat perusteellisesti käytön mukaan, 1–2 kertaa vuodessa. Käyttö- ja huolto-ohjeet toimitetaan saunan mukana, löydät ne myös täältä.

 

Ovatko Hetki-saunat turvallisia?

Turvallisuus on otettu huomioon kaikessa saunan suunnittelussa ja valmistuksessa. Esimerkiksi saunan hirsirakenne on erittäin paloturvallinen. Lamellihirressä käytetyssä liimassa ei ole lainkaan liuottimia, eikä siitä todistetusti vapaudu sisäilmaan terveydelle haitallisia päästöjä. Sama koskee kaikkia puun pintakäsittelyaineita, jotka ovat nimenomaan saunaan tarkoitettuja.

toimitus hinta takuu

Toimitus, hinta, takuu

 

Millainen on Hetki-saunan toimitusaika?

Toimitusaika on tyypillisesti 2–3 kk. Saunasi rakennetaan tilauksesi pohjalta käsityönä, juuri toiveidesi mukaisena.

 

Hetki-saunan hinta

Sähkölämmitteisen, toiveidesi mukaan Suomessa käsin tehdyn Hetki-saunan verollinen kokonaishinta, täysin valmiina Eurooppaan toimitettuna on noin 20-28.000 €, puulämmitteisen noin 22-30.000 €.

Kokonaishintaan vaikuttavat saunan varustetaso, oma sijaintisi sekä paikalliset verot, kuljetus- ja asennuskulut. Saat eritellyn tarjouksen suunnittelemalla saunasi tässä ja lähettämällä toiveesi meille.

 

Millainen takuu Hetki-saunalla on?

Hetki-saunat on suunniteltu ja valmistettu kestämään vuosikymmeniä. Saunan takuuehtoihin voit tutustua täällä.

saunominen yleisesti

Saunominen yleisesti

 

Mikä on sauna?

Saunan perusidea on pysynyt samanlaisena vuosisatojen ajan. Sauna on yleensä puusta tehty huone tai rakennus, jota lämmitetään saunojan mieltymysten mukaan, puu- tai sähkökiukaan avulla. Sauna on tarkoitettu ennen kaikkea rentoutumista varten. Sauna-sana on laajimmin eri maailman kieliin levinnyt suomalainen sana.

 

Mikä on saunan sopiva lämpötila ja kosteus?

Saunan ihanteellinen lämpötila ja kosteus ovat makuasioita. Useimmat ihmiset haluavat nauttia saunastaan 60–90oC lämpimänä. Valitse lämpötila mielesi mukaan. Säätämällä lämpötilaa ja heittämällä kiukaalle vettä voit kokeilla, mikä on sinulle mieluisin lämpötila ja kosteus.

 

Kuinka usein saunassa tulisi käydä?

Saunassa voit käydä niin usein kuin haluat ja hyvältä tuntuu. Suomalaiset käyvät saunassa perinteisesti 1–3 kertaa viikossa, mutta jotkut joka päivä.

 

Kuinka kauan saunassa voi olla kerrallaan?

Nauti löylystä niin kauan kun sinusta tuntuu miellyttävältä, omien mieltymystesi mukaan. Normaalisti saunassa ollaan 5–20 minuuttia kerrallaan, sitten vilvoitellaan ja palataan taas nauttimaan saunan lämmöstä.

 

Onko saunomiselle olemassa jotain sääntöjä?

Saunomiselle ei ole ehdottomia sääntöjä. Tärkeintä on rentoutua, ja nauttia saunan tuottamasta hyvän olon tunteesta. Jos saunominen lakkaa olemasta mukavaa, se lakkaa olemasta oikea tapa käydä saunassa.

 

Sopiiko sauna kaikille?

Sauna lisää verenkiertoa ja sydämen lyöntitiheyttä, joten sydänsairauksista kärsivien tulisi saunoa omaa kehoaan kuunnellen ja tarvittaessa konsultoida lääkäriä. Saunaa ei myöskään suositella kuumeisena.

laude_kuva.jpg

LÄMPIMÄSTI TERVETULOA!

Harkitsetko saunaa pihallesi? Haluatko tutustua tarkemmin saunaamme ja sen moniin mahdollisuuksiin? Käänny jälleenmyyjämme puoleen. Hän on saunomisen asiantuntija ja palvelee sinua mielellään.

bottom of page